Samhällskunskap GR (A), Samhällskunskap om EU och Nato, 7,5 hp
Breddkurs. Kursen fokuserar på Sveriges medlemskap i två av världens mest inflytelserika organisationer, EU och NATO. Sverige har under mer än 30 år påverkats av och påverkat politiken på EU-nivå, men i och med medlemskapet i NATO är frågan om internationella samarbeten blivit mer relevanta än någonsin för att förstå svensk politik och demokrati. Inom ramen för kursen behandlas frågor om organisationernas uppbyggnad, beslutsfattandeprocesser, syfte, samt förhållandet mellan organisationerna och Sverige, med ett särskilt fokus på att lära ut dessa frågor. Detta gör kursen särskilt relevant för (blivande) lärare men även för alla som är intresserade av samhällskunskap.
Undervisningens upplägg
Inga fysiska sammankomster förekommer, all form av aktivitet sköts via en elektronisk plattform. Tillgång till dator med internetuppkoppling krävs.
Behörighet
Grundläggande behörighet
Urval
Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.
Kontakt
