Historia GR (A), Folkhemmet och välfärdsstaten, 15 hp
Breddkurs. Kursen behandlar den svenska välfärdsstatens framväxt och utveckling från 1800-talet och fram till idag, med tonvikt på den period under 1900-talet som ofta brukar benämnas "folkhemmet". I kursen diskuteras samhällsutvecklingen ur ett långtidsperspektiv, och olika perspektiv och aspekter på välfärdsstaten och på den politiska och socioekonomiska omvandlingsprocessen introduceras och diskuteras. Även anläggs ett jämförande perspektiv, där Sverige diskuteras mot övriga Norden och Europa.
Undervisningens upplägg
Kursen är en distanskurs och har inga fysiska träffar. Obligatoriska seminarier via nätet förekommer och du förutsätts ha tillgång till dator med internetuppkoppling. All kommunikation sker via kursens nätplattform och mötesverktyg som Zoom. Då kursen är en breddkurs är den inte behörighetsgivande till nästa nivå av kurser i huvudområdet.
Behörighet
Grundläggande behörighet
Urval
Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.
Kontakt
