Akut omhändertagande, 7,5 hp
Kursen ger dig fördjupade kunskaper om akut omhändertagande i olika kontext med stort fokus på medicinsk vetenskap.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är kliniskt yrkesverksam sjuksköterska.
Behörighet
Kursen är en uppdragsutbildning som med stöd av förordningen om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor (SFS 2002:760) kan anordnas mot avgift från juridisk person, dvs. offentliga uppdragsgivare eller privata företag, för kompetensutveckling av anställda. Den organisation som beställer uppdragsutbildningen (uppdragsgivaren) beslutar om vem som får delta.
Då kursen ligger på avancerad nivå är rekommendationen att deltagarna har en svensk legitimation som sjuksköterska samt har behörighet till avancerad nivå.
Del av innehållet
- Omvårdnad inom akut omhändertagande med stort fokus på medicinsk vetenskap
- Patofysiologi
- Diagnos och behandling av akuta tillstånd och sjukdomar
- Observationer och mätmetoder vid akut omhändertagande
- Prioritering av svårt skadade personer
Förutsättningar och upplägg
Kursen är distansbaserad vilket kräver tillgång till dator, god internetuppkoppling, webbkamera och headset (eller liknande). Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och examination.
Kursen motsvarar fem veckors heltidsstudier men ges under 10 veckor med 50% studietakt.
Undervisningen består av träffar via distansverktyget Zoom. Däremellan sker kommunikation och information i kursrummet på lärosätets lärplattform.
Som kursdeltagare ansvarar du själv för det egna lärandet och förväntas självständigt söka information, arbeta med organisationsspecifika utmaningar och data samt ta eget ansvar i såväl enskilda som gemensamma arbeten.
Examination
Kursen innehåller två obligatoriska examinationsseminarier som sker digitalt via ZOOM och en obligatorisk individuell salstentamen som utförs på godkänt lärcenter.
Kontakt
