Planering för socialt jämlika naturupplevelser
Denna kurs ger dig fördjupad kunskap om hur samhällsplanering och förvaltning kan främja tillgänglighet och jämlikhet i naturupplevelser. Genom teoretiska insikter och praktiska fallstudier får du verktyg för att analysera och förbättra tillgängligheten till naturmiljöer.
Målgrupp
För dig som är yrkesverksam inom samhällsplanering, förvaltning, friluftsliv och naturturism. Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och praktiska färdigheter, vilket bidrar till en mer inkluderande och tillgänglig verksamhet.
Behörighet
Kursen är en uppdragsutbildning som med stöd av förordningen om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor (SFS 2002:760) kan anordnas mot avgift från juridisk person, dvs. offentliga uppdragsgivare eller privata företag, för kompetensutveckling av anställda. Den organisation som beställer uppdragsutbildningen (uppdragsgivaren) beslutar om vem som får delta. Uppdragsutbildningar följer dock samma krav och håller samma kvalitet som annan högskoleutbildning.
Del av innehåll
- Inkludering och exkludering i naturupplevelser
- Tillgänglighets- och folkhälsoperspektiv på friluftsliv
- Praktiska fallstudier och aktuell forskning
- Faktorer som påverkar tillgänglighet i samhällsplanering och förvaltning
Som deltagare på kursen kommer du att få:
- identifiera och hantera intressekonflikter kopplade till tillgänglighet
- exemplifiera hur olika grupper i samhället har tillgång till naturupplevelser utifrån faktorer som funktionsnedsättningar, ålder, socioekonomiska förutsättningar, etnicitet och genus
- praktiska uppgifter kopplade till din arbetsplats
- erfarenhetsutbyte med andra yrkesverksamma
- direkt tillämpning av kursinnehållet i din egen verksamhet
Förutsättningar och upplägg
Kursen har en flexibel studieform med exempelvis möjlighet till distansundervisning och kan anpassas till din organisations behov. Kursen är uppdelad i moduler där varje modul innehåller:
- Föreläsningar och seminarier
- Praktiska övningar och inlämningsuppgifter
- Obligatoriska närvarotillfällen för examination
Examinationsformer
- Individuell tentamen
- Inlämningsuppgifter via Moodle
- Gruppresentationer via videomöten
- Onlinequiz och diskussionsforum
Kontakt och intresseanmälan
För att få mer information om kursen och hur den kan anpassas till din organisations behov, kontakta enheten för uppdragsutbildning, se kontaktinformation nedan.
Kontakt
