Regenerative nature tourism – REGGAE
Projektet syftar till att främja tillgänglig och regenerativ turism och att förbättra välbefinnandet för entreprenörer i projektområdet genom att bygga nätverk och kluster, utveckla kurser, guidebok och nya tematiska turismupplevelser.
Genom den ökade kompetensen hos entreprenörer och att utveckla tematiska turismupplevelser som skapats tillsammans med kunder, forskare, lokalsamhället och entreprenörer kan turistföretagen attrahera nya kunder.
Att resa kan ha en positiv eller destruktiv effekt på en naturdestination och det omgivande samhället, beroende på planeringen av reseupplevelser och tjänster. Internationella studier visar att resenärerna är alltmer medvetna om hållbarhetsfrågor och efterfrågar upplevelser och tjänster som tillgodoser dessa behov, vilket återspeglas i det ökande antalet ansvarsfulla resor. Fokus för detta projekt är regenerativ turism, som anses vara en form av transformativ turism. Syftet med regenerativ turism är att skapa positiva nettoeffekter genom att öka välbefinnandet hos människor, samhällen, kulturer och ekosystem. Projektet svarar också på utmaningarna och behoven hos mikroföretag och små och medelstora företag och stöder dem i utvecklingen och marknadsföringen av regenerativa turismupplevelser.
Syftet med projektet är att främja tillgänglig och regenerativ turism och att förbättra välbefinnandet för entreprenörer i projektområdet genom att bygga nätverk och kluster, samt genom att utveckla kurser och nya turismupplevelser. För att stödja allt detta produceras också en guidebok för entreprenörer. När företagarnas kunnande ökar och nya tjänster för turismupplevelser utvecklas tillsammans med kunder, forskare, lokalsamhället och företagare, kan turismföretagen locka nya kunder. Turismföretagens konkurrenskraft kommer att förbättras eftersom de ger destinationen bredare fördelar som stöder miljön och samhället som helhet. Regenerativ turism ökar människors, lokalsamhällens och naturens välbefinnande och ger företagarna stabilare försörjningsmöjligheter.
Mer information om projektet finns på den officiella projektwebbsidan.
Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Interreg Aurora-programmet. Projektet genomförs av Östra Finlands universitet, Naturresursinstitutet LUKE (koordinator), Centret för ekonomisk utveckling i Kristinestad, Gold of Lappland Economic Association, Sveriges lantbruksuniversitet, Centria Univeristy of Applied Sciences och Mittuniversitetet.
Fakta
Projektperiod
230901-260831
Samarbetspartners
Forskningscenter
Institutioner/avdelningar
Ämnen
Projektledare

Projektmedlemmar













