Hybrida arbetsmiljöer med samhörighet och flexibilitet, utan att det blir gränslöst – Hållbart arbete på lika villkor
Distansarbete är gynnsamt för klimat, kompetensspridning likväl som ur ett hälsoperspektiv. Därför önskar många anställda och organisationer att permanenta den hybrida arbetsmodellen som skapats av den snabba digitaliseringsmognaden vi ser i spåren av Covid-19 pandemin.
Idag finns det begränsat med empiriskt stöd för vilka faktorer som bidrar till god organisatorisk och social hybrid arbetsmiljö vari de anställda ges lika villkor gällande delaktighet i beslutsfattandet, känsla av sammanhang, likväl som balans mellan arbete och fritid oavsett arbetets lokalisering.
Forskning om flexibel (hybrid) arbetslokalisering har bland annat visat att kvinnor och män har olika förutsättningar när det kommer till att nå ett framgångsrikt och hälsosamt arbete, vari demografiska skillnader är av vikt att beakta vid organisering av hybrida arbetsmiljöer.
Syftet med projektet är såldes att undersöka vilka faktorer som kan bidra till en god organisatorisk och social hybrid arbetsmiljö, vari det råder lika villkor gällande de anställdas delaktighet i beslutsfattande, känsla av sammanhang likväl som balans mellan arbete och fritid.
Projektkoordinator och kontaktperson:
Michaela Tjernberg
Fakta
Projektperiod
210701-231231
Samarbetspartners
Institutioner/avdelningar
Ämnen
Projektledare

Projektmedlemmar


Projektkoordinator och kontaktperson
